X

Fructele care reduc cu 32% riscul de a face infarct: Mențin sănătatea vaselor de sânge

Fructele care reduc cu 32% riscul de a face infarct: Mențin sănătatea vaselor de sânge. Afinele sunt unul dintre cele mai utile fructe. Descoperirea oamenilor de știință chinezi de la Universitatea Sichuan confirmă aceste afirmații.

Fructele care reduc cu 32% riscul de a face infarct: Afine

Se pare că afinele sunt foarte benefice pentru sănătate și în special pentru sănătatea vaselor de sânge. Au fost efectuate cercetări privind riscul disfuncției endoteliale, care este un factor cheie în dezvoltarea bolilor cardiovasculare, informează The Health Site.

Consumul de afine îmbunătățește dilatarea mediată de flux. Aceasta este o metodă de măsurare a sănătății vasculare. În același timp, oamenii de știință chinezi primesc confirmarea că fructul reduce tensiunea arterială diastolică.

CITEȘTE ȘI: Afinele stimulează memoria și alungă ”ceața creierului”: E nevoie să îl adaugi peste acest aliment

Culoarea intensă a afinele este dată de colorantul natural antocianină. În timpul experimentelor, s-a putut dovedi că acesta ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare: probabilitatea unui atac de cord scade cu 32%.

Efectul său este potențat de conținutul de potasiu, acid folic, precum și de componentele din afine care ajută la scăderea tensiunii arteriale și la întărirea pereților vaselor de sânge. De asemenea, fructele de pădure conțin anticoagulanți naturali care previn formarea cheagurilor de sânge, principala cauză a insuficienței cardiace grave.

Efectul benefic asupra sistemului cardiovascular este potențat de antioxidanții naturali care au un efect antiinflamator și ajută la neutralizarea acțiunii radicalilor liberi. Printre aceștia se numără flavonoidele, taninurile etc.

Minimizarea declinului cognitiv

În plus față de beneficiile afinele pentru inimă, oamenii de știință au descoperit că consumul acestora minimizează riscul de declin cognitiv legat de vârstă și, de asemenea, protejează mușchii de deteriorarea în timpul activității fizice. Beneficiile afinelor au fost confirmate și în etapa de reducere a riscului de apariție a prediabetului și a diabetului de tip 2.

Afinele sunt un antiseptic natural

Ca urmare, ele ajută la blocarea proceselor de fermentare din intestine. Microbiomul este normalizat, ceea ce îmbunătățește funcționarea sistemului imunitar și ajută la eliminarea problemelor de piele, scaun și digestive.

În ciuda dimensiunilor sale mici, acest fruct conține o cantitate mare de fibre care susțin motilitatea intestinală. Efectul lor depinde de tipul de fruct: fructele uscate ajută la tratarea supărărilor, iar cele proaspete ajută la constipație.

Controlul greutății

Afinele sunt parte integrantă a unei diete sănătoase; acest fruct ajută la controlul greutății și chiar la reducerea ei. În primul rând, are o cantitate mică de calorii. În al doilea rând, acidul pantotenic din compoziția sa ajută la normalizarea metabolismului.

CITEȘTE ȘI: Afine – Un medic a dezvăluit ce se întâmplă cu glicemia când mănânci acest fruct

Reglarea colesterolului

Frunzele plantei sunt bogate în antioxidanți, ajută la reglarea nivelului de colesterol „rău” din sânge și, de asemenea, au un efect sedativ ușor. Puteți prepara un ceai sănătos din ele. Dar frunzele trebuie colectate și uscate primăvara târziu, când sunt cele mai utile.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro